YHDESSÄ PELAAMISESTA ILOA ELÄMÄÄN

Kohderyhmä

 

Etsimme peliin pelaajiksi Etelä- Suomen alueella asuvia 18 – 50 -vuotiaita mielenterveys- ja päihdetoipujia, jotka ovat matkalla kohti itsenäisempää elämää. Peli on valmistuttuaan yleisessä käytössä ja toteutettavissa valtakunnallisesti eri yhteisöissä. Tulevaisuudessa peliä voidaan käyttää huomattavasti laajemminkin eri asiakasryhmien  tukemiseen (esimerkiksi kehitysvammaiset, jälkihuoltonuoret, maahanmuuttajat jne.).

Pelin ensisijaiseen kohderyhmään kuuluva mahdollinen pelaaja asuu tyypillisesti jollain tavalla tuetusti, esimerkiksi palveluasumisessa, tai on siirtymässä sairaalahoidosta kotiin.

Peli on uusi toimintamalli, joka kannustaa yksilöä oman elämänsä suunnitteluun, aktiiviseen toimijuuteen ja osallisuuteen. Pelin kohderyhmään kuuluva saattaa jäädä pelkän asumispalvelun varaan etenkin, jos perinteisemmät ryhmäkokoontumismuodot eivät kiinnosta. Toipumispelissä pelaamisen houkuttelevuus yhdistetään uudella tavalla arjen taitojen harjoitteluun ja hyvinvointiteemoihin.

Pelejä käynnistyy säännöllisesti. Ilmoittautuminen tapahtuu näiden nettisivujen yläpalkin pelaajaksi -välilehden kautta, lähettämällä meille sähköpostia toipumispeli@lilinkoti.fi tai soittamalle meille.