Roolipeli vie seikkailuun

The World of Recovery: Salainen tukikohta on mielenterveys- ja päihdetoipumisen tueksi suunniteltu pöytäroolipeli. TWoR soveltuu loistavasti kenelle tahansa roolipelaamisesta kiinnostuneelle. 

Seikkailu etenee luovana ryhmätoimintana yhteisen pöydän – tai etäpelissä ruudun – äärellä istuen. Peliin tarvitaan 2-6 pelaajaa ja pelinjohtaja eli PJ. Tässä roolipelissä ei tarvitse näytellä eikä käyttää rooliasuja.

TWoR on väkivallaton, mutta vauhdikas peli. Tulevaisuuteen sijoittuva tarina kuljettaa peliporukan hämmästyttävään seikkailuun. Yhdessä selviydytään erilaisista tilanteista ja päästään pelihahmojen kautta kokemaan huikeita tapahtumia kiehtovissa paikoissa. 

Omat ja ryhmän valinnat ohjaavat tarinan kulkua. Tilanteita ratkaistaan myös heittämällä noppaa. Pelissä on käytössä esimerkiksi Fiilisnoppa, pelimäinen tapa käsitellä tunteita. Yllättävät käänteet, yhteistyö ja huumori ovat pelin suola. TWoRissa myös hiljaisemman pelaajan panos on tärkeä, eikä kaveria jätetä. 

The World of Recovery: Salainen tukikohta koostuu kahdeksasta kahden tunnin mittaisesta peliseikkailusta, mitkä muodostavat tarinallisen kokonaisuuden. Voit testata roolipelaamista tilaamalla organisaatiollesi tai yhteisöllesi infotilaisuuden pelistä tai tutustumalla Pelinjohtajan kirjaan. 

TWoRissa on kevyet säännöt ja selkeät ohjeet. The World of Recovery: Salainen tukikohta on varta vasten suunniteltu madaltamaan kynnystä myös aloitteleville pelinjohtajille. 

TWoR yhdistää hyvinvoinnin ja pelaamisen ennennäkemättömällä tavalla. Pelissä seikkaillaan päätöksenteon, vuorovaikutuksen, ongelmanratkaisun, mielikuvituksen ja empatian maailmassa. 

Roolipeli julkaistiin joulukuussa 2022 sekä sähköisessä muodossa ilmaiseksi ladattavana versiona että painotuotteena, mihin pääsee tutustumaan useissa yhteisöissä. Roolipelin kokeilukerralle eli demopeliin on osallistunut yli 260 pelaajaa, joista noin 180 on kokeillut roolipelaamista elämänsä ensimmäistä kertaa. Anonyymillä kyselyllä kerätty palaute on ollut valtavan positiivista: jo yhden demopelikerran perusteella TWoRin pelaaminen koetaan sosiaalisia taitoja tukevaksi, positiiviseksi ja toiminnaksi, mihin haluttaisiin osallistua uudelleen.

Ensimmäiset Pelikeskuksen ulkopuolisten vetämät kokonaiset TWoR-pelikampanjat on saatu päätökseen Jyväskylässä ja Äänekoskella, ja uusia ryhmiä käynnistellään ympäri Suomea Helsingistä Loviisaan ja Imatralle. Pysy kuulolla!

Lisätietoja: venla.leimu@lilinkoti.fi

TWoR The World of Recovery roolipelikuva

Lataa itsellesi roolipelimateriaalit tästä:
Huom! Jos olet pelaaja, lue harkiten äläkä katso kuvakortteja! Kirjassa ja korteissa juonipaljastuksia.