Palkittu roolipeli vie seikkailuun

TILAA NYT THE WORLD OF RECOVERY ROOLIPELIPAKETTI ITSELLESI TAI YHTEISÖLLESI!
Omakustannehinta 47,50e (+postikulut Ärräpaketti 5e tai nouto Lilinkotisäätiön Långin talolta Vanha Helsingintie 8, 00700 Helsinki)
Pelipaketin sisältö:
Pelikansio, jossa kaikki pelaamiseen tarvittava pysyy järjestyksessä
Pelinjohtajan kirja, sisältäen ohjeet ja peliseikkailut
3kpl  6-sivuista ja 3kpl 20-sivuista noppaa ja noppapussi
58 kuvakorttia
Yhteen pelikampanjaan riittävät hahmolomakkeet ja taulukot
(Lisää voi tulostaa tai kopioida, lomakkeet löytyvät pelikirjan takasivuilta)
Tilaa lähettämällä sähköpostia twor@lilinkoti.fi

The World of Recovery: Salainen tukikohta on mielenterveys- ja päihdetoipumisen tueksi suunniteltu pöytäroolipeli. TWoR soveltuu loistavasti kenelle tahansa roolipelaamisesta kiinnostuneelle. Uraauurtavalla tavalla erityisryhmiä huomioiva peli voitti heinäkuussa 2023 Vuoden peliteko -palkinnon Suomen suurimmassa ei-digitaalisten pelien tapahtumassa Ropeconissa. 

Roolipelissä seikkailu etenee luovana ryhmätoimintana yhteisen pöydän – tai etäpelissä ruudun – äärellä istuen. Peliin tarvitaan 2-6 pelaajaa ja pelinjohtaja eli PJ. Tässä roolipelissä ei tarvitse näytellä eikä käyttää rooliasuja.

TWoR on väkivallaton, mutta vauhdikas peli. Tulevaisuuteen sijoittuva tarina kuljettaa peliporukan hämmästyttävään seikkailuun. Yhdessä selviydytään erilaisista tilanteista ja päästään pelihahmojen kautta kokemaan huikeita tapahtumia kiehtovissa paikoissa. 

Omat ja ryhmän valinnat ohjaavat tarinan kulkua. Tilanteita ratkaistaan myös heittämällä noppaa. Pelissä on käytössä esimerkiksi Fiilisnoppa, pelimäinen tapa käsitellä tunteita. Yllättävät käänteet, yhteistyö ja huumori ovat pelin suola. TWoRissa myös hiljaisemman pelaajan panos on tärkeä, eikä kaveria jätetä. 

The World of Recovery: Salainen tukikohta koostuu kahdeksasta kahden tunnin mittaisesta peliseikkailusta, mitkä muodostavat tarinallisen kokonaisuuden. Voit testata roolipelaamista tilaamalla organisaatiollesi tai yhteisöllesi infotilaisuuden pelistä tai tutustumalla Pelinjohtajan kirjaan. 

TWoRissa on kevyet säännöt ja selkeät ohjeet. The World of Recovery: Salainen tukikohta on varta vasten suunniteltu madaltamaan kynnystä myös aloitteleville pelinjohtajille. 

TWoR yhdistää hyvinvoinnin ja pelaamisen ennennäkemättömällä tavalla. Pelissä seikkaillaan päätöksenteon, vuorovaikutuksen, ongelmanratkaisun, mielikuvituksen ja empatian maailmassa. 

Roolipeli julkaistiin joulukuussa 2022 sekä sähköisessä muodossa ilmaiseksi ladattavana versiona että fyysisenä pelipakettina, mihin pääsee tutustumaan useissa yhteisöissä ja Lilinkotisäätiön Avoimessa toiminnassa ja Kulttuuripaja K35:ssä.

Roolipelin kokeilukerralle eli demopeliin on osallistunut noin 300 pelaajaa, joista 75% on kokeillut roolipelaamista elämänsä ensimmäistä kertaa. Anonyymillä kyselyllä kerätty palaute on ollut valtavan positiivista: jo yhden demopelikerran perusteella TWoRin pelaaminen koetaan sosiaalisia taitoja tukevaksi, positiiviseksi ja toiminnaksi, mihin haluttaisiin osallistua uudelleen.

TWoR roolipeliä pelataan ympäri Suomea. Suomen klubitalot, Kulttuuripajaverkosto ja Aspa-säätiö ovat esimerkkejä niistä kymmenistä toimijoista, joiden työntekijöistä, vertaisohjaajista ja/tai asiakkaista moni on kokeillut peliä ja osallistunut pelinjohtajakoulutukseen. Isoista virstanpylväistä mainittakoon Kulttuuripaja Elviksen porukan kanssa yhteiskehittäen läpivedetty protokampanja keväällä 2022. Toinen iso askel oli pelin ja pelipaketin julkaisu joulukuussa 2022. Kolmas merkittävä harppaus roolipelille oli, kun Kosken Meijän mieli -hankkeen työntekijät vetivät maailman ensimmäisinä Pelikeskuksen ulkopuolisina TWoR-pelinjohtajina kokonaiset TWoR-pelikampanjat läpi kävijöilleen Jyväskylässä ja Äänekoskella. 

TWoR: Salainen tukikohta on peli sinulle, joka haluat kokeilla turvallisesti roolipelaamista tai pelinjohtamista ja mahdollisesti löytää uuden, upean  harrastuksen. Se on myös sinulle, joka kaipaat työhösi välineitä asiakkaiden hyvinvoinnin tukemiseen pelillisin keinoin. Pelikeskus rohkaisee juuri sinua ehdottamaan pelaamista omassa yhteisössäsi, yksikössäsi tai kaveriporukassa! 

Lisätietoja: twor@lilinkoti.fi

Pelin kaikki oikeudet omistaa Lilinkotisäätiö

Hahmokuvat: CharacterCreator.org

TWoR The World of Recovery roolipelikuva

Lataa itsellesi roolipelimateriaalit tästä:
Huom! Jos olet pelaaja, lue harkiten äläkä katso kuvakortteja! Kirjassa ja korteissa juonipaljastuksia.