Ajankohtaista

TWoR roolipeli – Vuoden peliteko 2023! Miltä näyttää pelien syksy?

Lilinkotisäätiön The World of Recovery pöytäroolipelikampanja on voittanut Suomen suurimmassa ei-digitaalisten pelien tapahtumassa, yli 7000 kävijän Ropeconissa Vuoden peliteko 2023 -palkinnon! Kiitos Ropecon! 

Olemme meidän molemmista peleistä todella ylpeitä. Pelit perusteellisine yhteiskehittämisprosesseineen ovat uraauurtavia, sillä toipujat ja sotealan ammattilaiset ovat vaikuttaneet jokaiseen pelisuunnittelun vaiheeseen merkittävästi. 2022 joulukuussa julkaistun TWoR-roolipelikampanjan kahden tunnin demopelin on pelannut noin 300 rohkeaa seikkailijaa ympäri Suomea. Heistä 75% ei ollut ennen TWoRia roolipelannut koskaan aikaisemmin. 🎲 Digiosallisuutta, aktivoitumista ja positiivista mielenterveyttä tukevalla mobiilipelillämme on jo tuhat pelaajaa ympäri Suomea! 📲 Palaute molemmista peleistä on ollut valtavan positiivista. Siitä lisää täällä: https://www.theworldofrecovery.fi/2023/03/24/tworin-kalenteri-ja-vuosiraportti/ 

Vuoden peliteko 2023 palkinto on omistettu teille, meidän upeat yhteiskehittäjämme! Kiitos yhteistyöstä, huikeista pelihetkistä, ennakkoluulottomuudesta ja uskalluksesta uuden äärellä. Kiitos myös Lilinkotisäätiön ja TWoR Pelikeskuksen puolesta niille kaikille toimijoille ja ihmisille ympäri Suomea, jotka ovat lähteneet tätä peliä kokeilemaan, pelaamaan ja suosittelemaan – ilman teitäkään emme nyt olisi tässä. 💪🤩 
 
Minä täällä näppäimistön äärellä eli Pelikeskuksen Venla siirryn hankkeen päättyessä kohti uusia haasteita syyskuun lopussa. Olen elänyt ja hengittänyt tätä palkittua roolipeliä ja sen sisarta, TWoR-mobiilipeliä, vuoden 2020 maaliskuusta lähtien, läpi pandemian ja sen yli. Lämmin kiitos yhteisestä, unohtumattomasta matkasta! ❤️ 
 
Vaikka hanke on tullut päätökseensä, jatkuu The World of Recovery –pelien matka täyttä höyryä Lilinkotisäätiöllä ja ympäri Suomea. Lilinkotisäätiön väki kertoo sinulle mielellään lisää peleistä. Niihin pääset tutustumaan myös Lilinkotisäätiön Avoimessa toiminnassa Malmilla (Vanha Helsingintie 8) ja meidän ikiomassa Kulttuuripaja K35:ssa Itiksen ostoskeskuksen tiloissa.
Pelit ovat maksutta pelattavissa ja käytettävissä työkaluina toipumisen tukemiseen.🌌 
Lisäksi voit nyt ostaa itsellesi, yhteisöllesi, työpaikallesi tai peliporukallesi roolipelipaketin omakustannehintaan 47,50e (+postikulut Ärräpaketti 5e, lisätiedot Roolipeli-välilehdeltä)
Lisätietoa, opastusta ja tukea pelaamiseen, Lilinkotisäätiön Avoin toiminta: twor@lilinkoti.fi 
Muut yhteydenotot, esim. haastattelupyynnöt: reetta.sedergren@lilinkoti.fi 
Kulttuuripaja K35: laura.klein@lilinkoti.fi

The World of Recovery -pelien matka jatkuu

STEA-rahoitteinen, kolmivuotinen The World of Recovery –pelihanke tuli päätökseensä 31.3. Nyt on käynnistynyt loppukiri – Venla jatkaa Lilinkotisäätiön Pelikeskuksessa heinäkuun loppuun saakka pelihommissa. Peliesittelykalenteri on jo täynnä, mutta se ei pelaamista estä eikä hidasta: sekä mobiilipeli että pöytäroolipeli on suunniteltu otettaviksi käyttöön ilman Pelikeskustakin. Jos haluat vinkkejä pelien saamiseksi osaksi arkeasi tai organisaatiosi toimintaa, lue ohjeet nettisivuiltamme.

🌱 Kesäkuun kuluessa nettisivuille päivittyy vielä lisää materiaalia, mikä tekee pelien itsenäisestä käyttöönotosta entistä jouhevampaa. Tarjolle tulee esimerkiksi vinkkilista kummankin pelin käyttöönottoon. Jäikö jotain kysyttävää? Ota meihin yhteyttä: twor@lilikoti.fi!  
 
📲 Mobiilipeliä voi pelata kuka tahansa maksutta yksin, kaksin tai ryhmässä. Se on matalan kynnyksen peli ja samalla helppokäyttöinen työkalu toipumisen tueksi. Peli luo joustavat puitteet myös toipumista tukevalle keskustelulle.

🎲 Pöytäroolipelin materiaalit voi ladata maksutta nettisivuiltamme www.theworldofrecovery.fi. Pelinjohtajan kirjassa neuvotaan, miten peliä voi käyttää mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Kirjan ensimmäinen peliseikkailu toimii demopelinä, jota voi vetää kokeilumielessä roolipelaamisesta kiinnostuneille kollegoille, kavereille tai asiakkaille. 📘

🗺 Tällä hetkellä kumpaakin TWoR -peliä pelataan jo itsenäisesti ympäri Suomea Imatralta Jyväskylään ja Helsingistä Tampereelle. Mobiilipelillä on yli 900 pelaajaa ja pöytäroolipelin valmista versiota on kokeillut kahden tunnin demopelin verran yli 300 pelaajaa, joista valtaosa on ensikertalaisia. Kysy siis pelimahdollisuuksia ja ehdota rohkeasti pelejä osaksi juuri teidän toimintaa! Kulttuuripajaverkosto, Suomen klubitalot ja Aspa-säätiö ovat esimerkkejä kymmenistä valtakunnallisista toimijoista, joille pelit ovat tuttuja.

🧮 Palaute kummastakin pelistä on ollut valtavan positiivista – pelaajista yli 90% pitää mobiilipeliä aktivoivana ja hyvinvointia lisäävänä ja roolipeliä sosiaalisia taitoja kehittävänä toimintana, mitä olisi mukavaa tehdä enemmänkin. On selvää, että peleille on kysyntää mielenterveyskentällä. Älä siis epäröi ottaa askelta hyvinvointipelien suuntaan!

🌌 The World of Recovery –pelimatka jatkuu heinäkuun jälkeenkin. Kumpikin peli on pelattavissa maksutta valtakunnallisesti kenen tahansa toimesta. Avoin toiminta ja Kulttuuripaja K35 jatkavat Pelikeskuksen soihdunkantajina meillä Lilinkotisäätiöllä. Kysy lisää: k35@lilinkoti.fi
 
🤩 Pelejä rohkeasti kokeilemalla, meitä somessa seuraamalla ja TWoRista asiakkaillesi ja verkostoillesi kertomalla levität osaltasi pelaamisen ilosanomaa mielenterveyskentällä! Kuka tietää, mitä näiden uraauurtavien pelien tulevaisuus tuokaan tullessaan…Pelikeskuksella on kaikenlaisia suunnitelmia tulevalle, pysy siis kuulolla!

🍀 Pelikeskus toivottaa just sulle ihanaa kesää ja omannäköistä Pride-kuukautta! 🌈

Yhteiskehittäminen toimii! TWoR ja YLE Areenan RopeLIVE:Veritimantti

Pelikeskuksen Venla on Yle RopeLIVE:Veritimantti roolipelilähetyksen pelinjohtaja ja pääkäsikirjoittaja. Homma huipentuu 14.4. perjantaina Yle Areenassa livenä klo 18-24 pelattavaan lähetykseen. Peli on katsojia vahvasti osallistava: voit vaikuttaa seikkailun kulkuun luomalla Yle tunnukset, osallistumalla pelin aikana äänestyksiin ja vaikuttamalla yhden pelihahmon toimintaan chatin kautta. Lähetys on katsottavissa myös tallenteena. https://areena.yle.fi/1-65105875 

Miten tämä liittyy TWoRiin? Ensinnäkin RopeLIVE tuo suomenkielistä roolipelaamista kaikenlaisten katsojien ulottuville ison produktion muodossa. Pelikeskus on suositellut RopeLIVEn lähetyksiä aiemminkin keinona päästä raottamaan salaisuuden verhoa: Millaista on roolipelaaminen? Mitä pelipöydässä oikein tapahtuu? Olisikohan tämä minun juttuni? Ja haluaisinko kokeilla The World of Recoverya, hyvinvoinnin buustaamiseksi ja toipumisen tueksi suunniteltua roolipeliä?   

Toiseksi, yhteiskehittäminen. Sekä The World of Recovery mobiilipeli että pöytäroolipelikampanja yhteiskehitettiin isolla, pääasiassa toipujista ja soteammattilaisista koostuvalla porukalla kahden vuoden perusteellisessa prosessissa pelien pääsuunnittelijan Venla Leimun vetämänä. TWoR-pelien matka on sisältänyt kaikkea ideoinnista erilaisten pelityylien ja -sisältöjen kokeiluun, pelihahmojen ja noppamekaniikkojen viilaamisesta aina pelin turvallisuuteen ja vastuullisuuteen liittyvien elementtien rakentamiseen. Olemme Pelikeskuksessa valtavan ylpeitä tästä meidän prosessista. Suurkiitos kaikille siihen osallistuneille!  

RopeLIVEn puitteissa ei mittavaa yhteiskehittämistä voi toteuttaa, mutta se on mukana pienimuotoisemmin. Jo tuotannon alkumetreillä Venla sai houkuteltua sisältötuottaja Justus Laitisen mukaan käsikirjoitushommiin. Justus toi peliin sekä asiantuntemustaan RopeLIVEn sisältötuottajana, osaamistaan pelinjohtajana että luovaa pääomaansa ideoiden ja tuunausehdotusten muodossa. Yhteiskehittämishetket olivat hauskoja, toimivia ja tehokkaita. Venlan visiota tuunattiin näiden perusteella merkittävästi. Justus kommentoi itse näin: ”Pelinjohtajan rooli tuppaa olemaan usein aika yksinäinen ainakin siinä vaiheessa, kun hän suunnittelee peliä, joka vaatii monesti taustatyötä, suunnittelua ja kirjoittamista, kirjoittamista, kirjoittamista. Niinpä on ollut hyvin virkistävää kirjoittaa ja luoda peliä yhteistyössä. Venlalla on hieno, ja sanoisin jopa harvinainen, taito luoda asioita yhteistyössä luontevasti ja vaivattomasti.” 

Yhteiskehittäminen on parhaimmillaan kohderyhmää – tässä tapauksessa pelaajia – osallistava prosessi, missä vuorovaikutukselle on tilaa ja aikaa. Venla päätti tässä hengessä järjestää kaksi RopeLIVE testipeliä: ensimmäinen oli raakile, missä testattiin muutamia pelin pääelementtejä. Testipelaajia osallistettiin yhdessä ideointiin pelin jälkeen – perinteinen palautekeskustelu syvennettiin yhteiskehittämistuokioksi, minkä perusteella peliä tuunattiin lisää. Prosessiin ehdittiin saamaan mukaan vielä toinen testipeli valmiimmalla sapluunalla ja vastaavalla yhteiskehittämistuokiolla.  
 
Pelikeskuksessa uskomme yhteiskehittämiseen, vallan tasavertaisempaan jakoon vallankumouksellisena metodina tuoda sekä kehitettävään asiaan että kehittämisprosessiin moniäänisyyttä ja toipumisorientaation merkityksellisyyttä, osallisuutta ja tasavertaisuutta. Kaikki kutsutaan yhteisen suunnittelupöydän ääreen luomalla turvallinen, salliva tila, jossa jokainen tuntee olevansa tärkeä osa porukkaa. Tässä ilmapiirissä syntyy parhaita ideoita, kun ihmiset uskaltavat tulla pöytään vahvuuksineen, ideoineen ja erityistarpeineen. Uskomme myös, että jos pääarkkitehdit osaavat hommansa, on lopputulos timanttista laatua – uskallamme väittää, että usein jopa parempaa kuin mihin perinteisellä “suunnittelija norsunluutornissaan” -metodilla pääsee. Yhteiskehittäminen on huikea suunnittelutapa, jonka soisimme leviävän kaikkialle!  

TWoRin kalenteri ja vuosiraportti

Maaliskuiset terveiset Pelikeskuksesta!
Nyt on kevään kalenteri aivan täynnä pelikoulutuksia ja -esittelyjä. Peruutusaikoja voi kysellä, mutta keskitymme nyt neuvomaan pelien käyttöönotossa sähköpostitse ja puhelimitse. Myös tänne nettisivuille on kevään kuluessa tulossa materiaalia nimenomaan pelien itsenäistä käyttöönottoa ajatellen. Mobiilipelihän on helppoa ottaa käyttöön omin päin: kun itse pelaa esimerkiksi tasolle kolme, on jo saanut pelistä hyvän kuvan ja osaa tukea pelaajia, jotka tukea kaipaavat. Roolipelin vetäminen vaatii enemmän, mutta siinä neuvoo välilehdeltä ”Roolipeli” ilmaiseksi ladattava Pelikirja.

Olemme ahertaneet rahoittajamme STEAn vuosiraportin parissa ja saaneet koottua huikeita tuloksia peleistä. Melkein tuli tippa linssiin vuosikoosteen äärellä:

🌌Me tehtiin kaksi peliä ja saatiin ne ulos, kännypeli sovelluskauppoihin, roolipeli nettiin ja fyysisenä pelipakettina! Yhteiskehittämisprosessi oli pitkä, 20-22, monipuolinen ja tajuttoman hieno. Kiitos te yli sata mukana ollutta. 🤩

Yhteiskehittämisen ja pelienrakennuskuukausien jälkeen ne sitten julkaistiin. Valmiiden pelien tilastoja:

📱Mobiilipeliä on pelannut toukokuusta 22 lähtien 700 pelaajaa!✨
Sovelluksessa annetaan palautetta pelin edetessä tasoilla 3-7 neliportaisella 😃🙂😐☹️ asteikolla:
Taso 3 ”Peli aktivoi minua” 90%😃🙂
Taso 4 ”Peli tuo sisältöä päiviini.” 93%😃🙂
Taso 5 ”Peli saa minut liikkeelle.” 92%😃🙂
Taso 6 ”Peli on kannustava ja positiivinen”93%😃🙂
Taso 7 ”Pelaaminen lisää hyvinvointiani.” 96%😃🙂

Roolipelin 2h demokertaan osallistui vuoden aikana 245 pelaajaa! Heistä 72% ei ollut koskaan ropettanut aikaisemmin ja 40% hermostutti ennen pelin alkua.
”Pelikerran loputtua olin iloinen, että olin osallistunut peliin.” 😃80% 🙂18%
”Kokeilisin mielelläni roolipelaamista joskus uudestaan.” 😃71% 🙂23%
Ja jo yhden TWoR-pelikerran perusteella vastattiin hyvinvointivaikutuksista:
”Roolipelaaminen kehittää sosiaalisia ja vuorovaikutustaitoja.” 😃52% 🙂47%
”Roolipelaaminen voi lisätä osallistujan hyvinvointia tavalla tai toisella.” 😃50% 🙂48%
”Pelikerran aikana kelpasin sellaisena kuin olen.” 😃81%🙂15%
”Roolipelaaminen antaa mahdollisuuden olla joku muu. Se on vapauttavaa.” 😃46%🙂47%
Kiitos STEA, että olemme Lilinkotisäätiöllä päässeet tekemään tätä hauskaa ja merkityksellistä hommaa, mikä on näiden lukujen valossa ja myös omien havaintojemme ja keskustelujen mukaan tuonut monen elämään hyvää. 🤩

TWoR julkkareissa ja tien päällä

The World of Recoveryn vuosi vaihtui vauhdikkaissa merkeissä. Saimme roolipelipaketin sähköisen version nettiin (katso välilehti Roolipeli) ja fyysiset pelipaketit kasaan juuri ennen joulukuun julkkareita. Huh! Julkkareissa oli mahtavaa ja meillä oli ehkä hienoin kakku koskaan. Katso kuvat Facebook-sivuiltamme.

Tänne nettisivuille on ilmestynyt uusi välilehti: Media. Sieltä löydät kuvia, esitteitä ja julkaisuja peleistä.

Pelikeskuksessa on nyt pelien valmistuttua laitettu, jos mahdollista, entistä kovempi pelien juurruttamisvaihde päälle. Meillä on valmiina kaksi uraauurtavaa, yhteiskehitettyä, toipumista monipuolisesti tukevaa pelillistä välinettä, mistä ollaan suunnattoman ylpeitä. Nyt haluamme, että mahdollisimman moni toimija, yksikkö, organisaatio ja muu kiinnostunut pääsee kevään aikana tutustumaan peleihin ja kokeilemaan niiitä. Viime vuonna tavoitimme tavalla tai toisella sadoittain peleistä kiinnostuneita. Tänä vuonna vähintään sama tahti jatkuu!

Muutamia kohokohtia vuodenvaihteen pelimeiningeistä:

Pelit junailivat tammikuussa Seinäjoelle Buusti Ry:n vieraaksi. Kahden pelintäyteisen päivän aikana noin kymmenen eri yksikön työntekijöitä perehdytettiin mobiili- ja roolipelin käyttöönottoon omien asiakkaiden kanssa.

Pelaamaan tai kuulemaan peleistä on vuodenvaihteen tienoilla päästy mm. Klubitaloilla eri puolilla Suomea, Aspan Mielekäs -olkkari -etäyhteisössä ja meidän oman Lilinkotisäätiön asumisyksiköissä, Kulttuuripaja K35:ssä ja Avoimessa toiminnassa.

Kosken Meijän mieli – hankkeen työntekijät Katja ja Merja ryhtyivät syksyn demopelikokeilun jälkeen roolipelinjohtajiksi! Jo nyt, vasta 2 kk roolipelin julkaisun jälkeen, on sekä Äänekoskella että Jyväskylässä pelattu 8 kerran TWoR-pelikampanjat läpi ja uudet ovat tulilla. Roolipeli ei vaadi Pelikeskuksen Venlaa toimiakseen – Pelikirjasta kun lukee, niin hyvä tulee. Tämmöisestä me Pelikeskuksessa ollaan innoissaan. Rohkeeta meininkiä! Lue lisää Kosken peleistä välilehdeltä Media.

Jos haluat käynnistellä pelejä omassa toiminnassasi ja kaipaat siihen tukea, ota ihmeessä yhteyttä venla.leimu@lilinkoti.fi. Mobiilipeli on helppo ottaa käyttöön, mutta meiltä saa halutessaan esittelyn ja vinkkejä ryhmäpelaamiseen. Roolipeliin tutustut parhaiten kurkkaamalla Pelikirjaa (välilehdeltä Roolipeli) ja osallistumalla demopeliin etänä tai lähinä.

Pelikeskuksessa puetaan nyt reissuhousut jalkaan, koska huomenna tie vie Loviisan Klubitalolle. Siellä vietetään The World of Recovery -pelipäivää. Lähiviikot ja -kuukaudet tuovat tullessaan vaikka minkälaisia tapahtumia ja pelihetkiä, reissukalenteri on täynnä huikeita pelikoulutusmatkoja. Pysykäähän kuulolla!

TWoR kännykkäpeli ja roolipeli nyt ladattavissa!

The World of Recovery -kännykkäpeli eli hyvinvointisovellus porskuttaa eteenpäin. Uudella versiolla on pelaajia nyt 470, huikeeta! Ihmiset ympäri Suomen ovat lähteneet omaan tahtiin liikkeelle kuvaamaan elämäänsä juuri siten, kuin heille parhaiten sopii. Te pelaajat samoilette metsiköissä, kuljette kaupungilla ja kuvaatte kotejanne ja harrastuspaikkojanne. Mahtavaa, että peli on mukana niin monen elämässä! Löydät TWoRin AppStoresta ja GooglePlay -kaupasta hakusanalla the world of recovery. Hopihopi lataamaan! 📲🌌

TWoR: Salainen tukikohta -roolipelin uudella versiolla on ollut jo noin sata demopeliin osallistunutta pelaajaa, vaikka Pelikirjan julkkareitakaan ei ole ihan vielä juhlittu. Roolipelikansiot ja noppapussit saapuvat Pelikeskukseen tällä viikolla ja ihan kohta Pelipaketit ovat kasassa. Sitä ennen roolipeliin, sen mekaniikkoihin ja pelinjohtamiseen voi tutustua kurkkaamalla välilehdeltä Roolipeli Pelipaketin sähköistä versiota: https://www.theworldofrecovery.fi/185-2/ Älä kuitenkaan lue kirjaa äläkä katsele kunnolla kuvakortteja, jos olet kiinnostunut pelaamaan TWoR: Salainen tukikohta -roolipeliä. Kirja ja kortit sisältävät nimittäin juonipaljastuksia! 🎲📘

Jos haluat mobiili- tai roolipeliesittelyn, ota yhteyttä: venla.leimu@lilinkoti.fi . Presiksiä ja pelejä on ollut paljon Joensuusta Jyväskylään ja Tampereelta Porvooseen, pääkaupunkiseutua unohtamatta. Nyt marraskuussa peliesittelykalenteri alkaa olla joulu- ja tammikuun osalta täynnä. Voit kysyä Pelikeskuksesta peruutuksia tai varata ajan helmi-maaliskuulle!

Syyskuulumisia  

Syksy on saapunut Suomeen ja Pelikeskukseen. 🍁🍃🍂 Suuntaamme katseemme eteenpäin, mutta ensin vähän meidän loppukesän meiningeistä: 
 
Heinä-elokuun vaihteessa osallistuimme 5900 muun pelinörtin kanssa Ropeconiin, Suomen suurimpaan roolipelitapahtumaan. Pääsimme kolmen kokemusasiantuntijan ja meitä konsultoineen peliekspertin Juhana Petterssonin kanssa kertomaan roolipelistä täydelle salille innostuneita peli-ihmisiä. Se oli huikea kokemus! 🥳🎲
 
Sen jälkeen olemme vetäneet päätähuimaavan määrän pelejä ja infotilaisuuksia pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Porvoossa ja Joensuussa. Hienoja reissuja ja ikimuistoisia kohtaamisia pelien parissa on tulossa paljon lisää syksyn edetessä. Kiitos yhteistyökumppaneillemme – ja teille kaikille tilaisuuksiin osallistuneille! 🥰🎲📱✨
 
Roolipelin pelipaketista on valmistunut prototyyppierä. Varsinainen pelipaketti ja sähköisesti ladattava versio julkaistaan vasta marraskuussa. Pahoittelut, ettette ihan vielä pääse tutustumaan roolipelipakettiin. Mutta me luvataan, että hyvää kannattaa odottaa! 📘🎲
 
Palasimme juuri Lissabonista, missä pelejä ja niiden uniikkia yhteiskehittämisprosessia esiteltiin kansainvälisessä mielenterveyskonferenssissa ECMH 2022 European Conference on Mental Health. Toipujille suunnattuja pelejä ei totisesti ole skenessä liikaa ja oli ilo ja etuoikeus päästä kertomaan, mitä me tehdään tällä tärkeällä saralla. 🤩
 
Pelikeskus toivottaa just sulle iloa ja valoa myös syksyn synkempiin päiviin! ✨☔️🍂
 

The World of Recovery: Salainen tukikohta Ropeconissa 30.-31.7.

The World of Recovery -pöytäroolipeli harppaa kertaloikalla suomalaiseen roolipeliskeneen Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 30.7. klo 17, kun pelisuunnittelija Venla Leimu, pelitestaaja-yhteiskehittäjät Emma, Johanna ja Emmi ja peliä konsultoinut pitkän linjan pelisuunnittelija Juhana Pettersson kertovat tästä uraauurtavasta pelistä. Suomen suurimpaan roolipelitápahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä.

8-osainen roolipelikampanja on suunniteltu ensikertalaispelaajille ja ensikertalaispelinjohtajalle. Se on sisällöiltään ja mekaniikoiltaan erityisryhmiä huomioiva ja suunniteltu erityisesti mielenterveys- ja päihdetoipumisen tueksi.

Venla vetää Ropeconissa myös demopelin sunnuntaina klo 13-15. Kuusi nopeinta mahtuu mukaan!

Pelikeskuksessa ollaan superinnoissaan siitä, että meidän peli saadaan omaksi, ainutlaatuiseksi kohteekseen suomalaiselle roolipelikartalle.

Lue lisää Ropeconista: https://2022.ropecon.fi/

Roolipeli jää kesälomalle. Ropeconissa nähdään!

Roolipeli jää 29.6. kesätauolle. Pelikirja on painovalmis, mutta julkaistaan vasta elokuussa.📘Voit kirjaa odottaessasi ilmoittautua loppukesän ja alkusyksyn kaikille avoimiin tapahtumiin Ilmoittaudu -välilehdellä. Sieltä löytyy lähiä ja etää, jokaiselle jotakin! 🔖

Jos haluat pelien esittelyjä tai testipelejä sinun porukallesi tai organisaatiollesi, ota meihin yhteyttä. 📱Sovellus: rauni.koikkalainen@lilinkoti.fi 🌈Roolipeli: venla.leimu@lilinkoti.fi

Pelikeskus avaa ovensa heinäkuun viimeisellä viikolla. Yökyöpeleille on Helsingin Ropeconissa, Suomen suurimmassa ja mahtavimmassa roolipelitapahtumassa, tarjolla TWoR-luento perjantaina 29.7. klo 22-22:45 otsikolla ”The World of Recovery – voiko roolipelaamalla toipua?” Tervetuloa, olisipa huikeeta nähdä siellä! 🌈 https://2022.ropecon.fi/opas/

Ja nyt, lomalle lompsis. 🤸‍♀️Toivotamme just sulle ihanaa, aurinkoista kesää! ☀️

200 rikki eli matikkaa TWoRin tapaan!

Pelikeskus ylpeänä esittää 👩‍💼:
Mobiilipelillä on nyt huikeat 218 pelaajaa. Kiitos x 218!
Tehtäviä on tehty ainakin ~1000! 🔥 *
Pelaaja antaa hymiöillä😟😐🙂😄 palautetta pelimatkansa edetessä. Peli ei spämmää: palautetta annetaan tasolta 3, korkeintaan 5x koko pelin aikana ja kerrallaan vain yhteen väittämään.
Tämänhetkinen pelaajafiilis saa meidät Pelikeskuksessa superiloisiksi:
“Peli aktivoi minua” 100% 😄🙂
“Peli tuo sisältöä päiviini” 97% 😄🙂
“Peli saa minut liikkeelle.” 80% 😄🙂
“Peli on kannustava ja positiivinen” 91% 😄🙂
“Pelaaminen lisää hyvinvointiani” 100% 😄🙂
Surullisten 😟 hymiöiden määrä kaikissa palautteissa yhteensä: 0 kpl!

Huikeeta, tyypit! Tän siitä saa, kun yhdessä kehittää! 😍

Lataa tästä! 📲
Android-puhelimelle linkki GooglePlay -kauppaan:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.the_world_of_recovery
iPhonelle linkki AppStore -kauppaan:
https://apps.apple.com/fi/app/the-world-of-recovery/id1613328192?l=fi
Tai kirjoita sovelluskaupan hakuriville: The World of Recovery

*Palaute kerätään anonyymisti, eikä se ole yhdistettävissä yksittäiseen pelaajaan. Emme kerää dataa suoritettujen tehtävien lukumäärästä, mutta suuruusluokan voimme laskea palautteiden lukumäärän perusteella.

The World of Recoveryn matkassa

Terveisiä Helsingin Pasilasta, missä pelisuunnittelu alkaa olla tältä erää loppusuoralla. Fiilis on huikea! TWoR-sovellus julkaistiin toukokuun alussa ja The World of Recovery: Salainen tukikohta -roolipeliseikkailukin näkee päivänvalon kesäkuussa ladattavana versiona ja heinäkuussa omakustannushintaan hankittavana pelipakettina.

Loppukevään ja kesän kalenterimme on kovaa vauhtia täyttymässä organisaatioiden tilaamista peli-infoista, mitä pidämme ympäri Suomea. Pidämme kesäkuussa myös kolme kaikille avointa etätilaisuutta. Niistä lisää Ilmoittaudu-välilehdellä.

Varsinaiset pelien julkkarit pidetään elo-syyskuussa. Sitten on aika juhlia hyötypelikentän uuden pelinavauksen tähänastista taivalta! The World of Recovery-pelien kehittäminen on ollut huikea matka, jolla kanssamme on kulkenut lukematon määrä toipujia, kokemusasiantuntijoita, sote-alan ammattilaisia ja pelialan osaajia. Kiitos kaikille yhteisesti ja jokaiselle erikseen! Ja just sulle aurinkoista tätä päivää ja huomista!

Kulttuuripajaverkosto mukana peleissä

The World of Recoverylla on ollut ilo ja kunnia hyödyntää Kulttuuripajaverkoston osaamista ja innostusta sekä hyvinvointisovelluksen että roolipelin kehittämisessä ideoinnista testipelaamiseen. Syyskuussa pääsemme valmiiden pelien kanssa Kulttuuripaja Elviksen pelileirille Iittiin. Siellä pelataan meidän pelejä ja järjestetään TWoR-roolipelin pelinjohtajakoulutus. Tuskin maltamme odottaa!