Taustaa

Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuisiin The World of Recovery -peleihin! 

The World of Recovery mullistaa käsityksesi hyötypelaamisesta yhdistämällä hyvinvoinnin ja pelaamisen ennennäkemättömällä tavalla. Pelikokonaisuuteen kuuluu kaksi mielenterveys- ja päihdetoipujille suunniteltua peliä: aktivoiva, digitaitoja tukeva, uusia näkökulmia avaava kännykkäpeli ja Vuoden pelitekona 2023 Ropeconissa palkittu luovan ryhmätoiminnan pöytäroolipeli. Kummassakin pelissä seikkaillaan toivon, hyvinvoinnin ja mahdollisuuksien maailmassa.

TWoR soveltuu jokaiselle, joka kaipaa elämäänsä tekemistä ja uutta sisältöä.  Me Pelikeskuksessa olemme vakuuttuneita siitä, että hyvinvointiaan voi buustata ja mielenterveyttään tukea pelaamalla. Kokeile, jos et usko!

The World of Recovery pohjautuu toipumisorientaation viitekehykseen, missä painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys.

Suunnitteluprosessissa on ollut vuodesta 2020 mukana yli sata ihmistä: mielenterveys- ja päihdealan toipujia ja ammattilaisia sekä pelialan osaajia. Olemme Lilinkotisäätiöllä valtavan ylpeitä tästä yli kaksi vuotta kestäneestä prosessista, minkä tuloksen toipujien ääni kuuluu vahvasti kummankin pelin jokaisessa elementissä, mekaniikassa ja ratkaisussa.

Yli 300 pelaajaa eri puolelta Suomea on pelannut joulukuussa 2022 julkaistua TWoR-roolipeliä. Mobiilipelin uusimmalla, 2022 toukokuussa julkaistulla versiolla on 1000 pelaajaa. Palaute kummastakin pelistä on ollut valtavan positiivista.

Mobiilipeli on ladattavissa maksutta GooglePlay ja AppStore -kaupoista. Roolipaketti (kirja, kuvakortit, nopat ja lomakkeet) julkaistiin joulukuussa 2022. Sähköisen version saat käyttöösi maksutta.

Kiinnostuitko? Lue lisää välilehdiltä Sovellus ja Roolipeli.

Lisätietoja: twor@lilinkoti.fi 

Seuraa pelien vaiheita myös Facebookissa.

The World of Recovery TWoR pelit