Taustaa

 Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuisiin The World of Recovery -peleihin! 

The World of Recovery mullistaa käsityksesi hyötypelaamisesta yhdistämällä hyvinvoinnin ja pelaamisen ennennäkemättömällä tavalla. Pelikokonaisuuteen kuuluu kaksi aikuisille mielenterveys- ja päihdetoipujille suunniteltua peliä: aktivoiva, uusia näkökulmia avaava kännykkäpeli ja luovan ryhmätoiminnan pöytäroolipeli. Kummassakin pelissä seikkaillaan toivon, luovuuden ja mahdollisuuksien maailmassa.

TWoR soveltuu jokaiselle, joka kaipaa elämäänsä tekemistä ja uutta sisältöä.  Me pelin kehittäjät olemme vakuuttuneita siitä, että pelillä voi olla hyvinvointivaikutuksia ja se voi samaan aikaan olla hyvä ja kiinnostava peli, mitä on hauska pelata.

The World of Recovery pohjautuu toipumisorientaation viitekehykseen, missä painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys.

Suunnitteluprosessissa on ollut vuodesta 2020 mukana kymmeniä mielenterveys- ja päihdealan toipujia ja ammattilaisia sekä pelialan osaajia. Noin 100 pelaajaa eri puolelta Suomea on pelannut TWoR-roolipeliä. Mobiilipeli on roolipelin lailla syntynyt jatkuvan yhteiskehittämisen tuloksena. Sen uusimmalla versiolla on yli 470 pelaajaa.

Hyvinvointisovellus julkaistiin 2.5. 2022 ja on nyt ladattavissa maksutta GooglePlay ja AppStore -kaupoista. Roolipaketti (kirja, kuvakortit, nopat ja lomakkeet) julkaistaan joulukuun 2022 alussa. Roolipelipaketin sähköinen versio on ladattavissa välilehdeltä Roolipeli. Kurkkaa ihmeessä!

Kiinnostuitko? Lue lisää välilehdiltä Sovellus ja Roolipeli.

Seuraa pelinkehittämisen vaiheita myös Facebookissa.

The World of Recovery TWoR pelit