TWoR julkkareissa ja tien päällä

The World of Recoveryn vuosi vaihtui vauhdikkaissa merkeissä. Saimme roolipelipaketin sähköisen version nettiin (katso välilehti Roolipeli) ja fyysiset pelipaketit kasaan juuri ennen joulukuun julkkareita. Huh! Julkkareissa oli mahtavaa ja meillä oli ehkä hienoin kakku koskaan. Katso kuvat Facebook-sivuiltamme.

Tänne nettisivuille on ilmestynyt uusi välilehti: Media. Sieltä löydät kuvia, esitteitä ja julkaisuja peleistä.

Pelikeskuksessa on nyt pelien valmistuttua laitettu, jos mahdollista, entistä kovempi pelien juurruttamisvaihde päälle. Meillä on valmiina kaksi uraauurtavaa, yhteiskehitettyä, toipumista monipuolisesti tukevaa pelillistä välinettä, mistä ollaan suunnattoman ylpeitä. Nyt haluamme, että mahdollisimman moni toimija, yksikkö, organisaatio ja muu kiinnostunut pääsee kevään aikana tutustumaan peleihin ja kokeilemaan niiitä. Viime vuonna tavoitimme tavalla tai toisella sadoittain peleistä kiinnostuneita. Tänä vuonna vähintään sama tahti jatkuu!

Muutamia kohokohtia vuodenvaihteen pelimeiningeistä:

Pelit junailivat tammikuussa Seinäjoelle Buusti Ry:n vieraaksi. Kahden pelintäyteisen päivän aikana noin kymmenen eri yksikön työntekijöitä perehdytettiin mobiili- ja roolipelin käyttöönottoon omien asiakkaiden kanssa.

Pelaamaan tai kuulemaan peleistä on vuodenvaihteen tienoilla päästy mm. Klubitaloilla eri puolilla Suomea, Aspan Mielekäs -olkkari -etäyhteisössä ja meidän oman Lilinkotisäätiön asumisyksiköissä, Kulttuuripaja K35:ssä ja Avoimessa toiminnassa.

Kosken Meijän mieli – hankkeen työntekijät Katja ja Merja ryhtyivät syksyn demopelikokeilun jälkeen roolipelinjohtajiksi! Jo nyt, vasta 2 kk roolipelin julkaisun jälkeen, on sekä Äänekoskella että Jyväskylässä pelattu 8 kerran TWoR-pelikampanjat läpi ja uudet ovat tulilla. Roolipeli ei vaadi Pelikeskuksen Venlaa toimiakseen – Pelikirjasta kun lukee, niin hyvä tulee. Tämmöisestä me Pelikeskuksessa ollaan innoissaan. Rohkeeta meininkiä! Lue lisää Kosken peleistä välilehdeltä Media.

Jos haluat käynnistellä pelejä omassa toiminnassasi ja kaipaat siihen tukea, ota ihmeessä yhteyttä venla.leimu@lilinkoti.fi. Mobiilipeli on helppo ottaa käyttöön, mutta meiltä saa halutessaan esittelyn ja vinkkejä ryhmäpelaamiseen. Roolipeliin tutustut parhaiten kurkkaamalla Pelikirjaa (välilehdeltä Roolipeli) ja osallistumalla demopeliin etänä tai lähinä.

Pelikeskuksessa puetaan nyt reissuhousut jalkaan, koska huomenna tie vie Loviisan Klubitalolle. Siellä vietetään The World of Recovery -pelipäivää. Lähiviikot ja -kuukaudet tuovat tullessaan vaikka minkälaisia tapahtumia ja pelihetkiä, reissukalenteri on täynnä huikeita pelikoulutusmatkoja. Pysykäähän kuulolla!