The World of Recovery -pelien matka jatkuu

STEA-rahoitteinen, kolmivuotinen The World of Recovery –pelihanke tuli päätökseensä 31.3. Nyt on käynnistynyt loppukiri – Venla jatkaa Lilinkotisäätiön Pelikeskuksessa heinäkuun loppuun saakka pelihommissa. Peliesittelykalenteri on jo täynnä, mutta se ei pelaamista estä eikä hidasta: sekä mobiilipeli että pöytäroolipeli on suunniteltu otettaviksi käyttöön ilman Pelikeskustakin. Jos haluat vinkkejä pelien saamiseksi osaksi arkeasi tai organisaatiosi toimintaa, lue ohjeet nettisivuiltamme.

🌱 Kesäkuun kuluessa nettisivuille päivittyy vielä lisää materiaalia, mikä tekee pelien itsenäisestä käyttöönotosta entistä jouhevampaa. Tarjolle tulee esimerkiksi vinkkilista kummankin pelin käyttöönottoon. Jäikö jotain kysyttävää? Ota meihin yhteyttä: twor@lilikoti.fi!  
 
📲 Mobiilipeliä voi pelata kuka tahansa maksutta yksin, kaksin tai ryhmässä. Se on matalan kynnyksen peli ja samalla helppokäyttöinen työkalu toipumisen tueksi. Peli luo joustavat puitteet myös toipumista tukevalle keskustelulle.

🎲 Pöytäroolipelin materiaalit voi ladata maksutta nettisivuiltamme www.theworldofrecovery.fi. Pelinjohtajan kirjassa neuvotaan, miten peliä voi käyttää mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Kirjan ensimmäinen peliseikkailu toimii demopelinä, jota voi vetää kokeilumielessä roolipelaamisesta kiinnostuneille kollegoille, kavereille tai asiakkaille. 📘

🗺 Tällä hetkellä kumpaakin TWoR -peliä pelataan jo itsenäisesti ympäri Suomea Imatralta Jyväskylään ja Helsingistä Tampereelle. Mobiilipelillä on yli 900 pelaajaa ja pöytäroolipelin valmista versiota on kokeillut kahden tunnin demopelin verran yli 300 pelaajaa, joista valtaosa on ensikertalaisia. Kysy siis pelimahdollisuuksia ja ehdota rohkeasti pelejä osaksi juuri teidän toimintaa! Kulttuuripajaverkosto, Suomen klubitalot ja Aspa-säätiö ovat esimerkkejä kymmenistä valtakunnallisista toimijoista, joille pelit ovat tuttuja.

🧮 Palaute kummastakin pelistä on ollut valtavan positiivista – pelaajista yli 90% pitää mobiilipeliä aktivoivana ja hyvinvointia lisäävänä ja roolipeliä sosiaalisia taitoja kehittävänä toimintana, mitä olisi mukavaa tehdä enemmänkin. On selvää, että peleille on kysyntää mielenterveyskentällä. Älä siis epäröi ottaa askelta hyvinvointipelien suuntaan!

🌌 The World of Recovery –pelimatka jatkuu heinäkuun jälkeenkin. Kumpikin peli on pelattavissa maksutta valtakunnallisesti kenen tahansa toimesta. Avoin toiminta ja Kulttuuripaja K35 jatkavat Pelikeskuksen soihdunkantajina meillä Lilinkotisäätiöllä. Kysy lisää: k35@lilinkoti.fi
 
🤩 Pelejä rohkeasti kokeilemalla, meitä somessa seuraamalla ja TWoRista asiakkaillesi ja verkostoillesi kertomalla levität osaltasi pelaamisen ilosanomaa mielenterveyskentällä! Kuka tietää, mitä näiden uraauurtavien pelien tulevaisuus tuokaan tullessaan…Pelikeskuksella on kaikenlaisia suunnitelmia tulevalle, pysy siis kuulolla!

🍀 Pelikeskus toivottaa just sulle ihanaa kesää ja omannäköistä Pride-kuukautta! 🌈